ЯКІ ЩЕПЛЕННЯ СЛІД РОБИТИ ДІТЯМ? » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
01 кві 2021

ЯКІ ЩЕПЛЕННЯ СЛІД РОБИТИ ДІТЯМ?

ЯКІ ЩЕПЛЕННЯ СЛІД РОБИТИ ДІТЯМ?

Обов’язкові щеплення
Обов’язковою є вакцинація від 10 небезпечних захворювань:

кашлюк
дифтерія
правець
кір
паротит
краснуха
туберкульоз
гемофільна інфекція типу b (ХІБ-інфекція)
поліомієліт
гепатит В
Було б чудово, якби для формування стійкого імунітету вистачало одного введення вакцини, але це не так. В більшості випадків потрібно кілька доз, які вводяться з інтервалами. Дотримуватися цих інтервалів важливо: рекомендації в інструкціях і наказах є результатом багаторічних клінічних досліджень за участі тисяч людей.
Розрізняють первинну і бустерну (підтримувальну) імунізацію, або ревакцинацію.
Після народження
Першими щепленнями, які отримує дитина, є вакцини від гепатиту В та туберкульозу. Зазвичай, їх роблять безпосередньо у пологовому будинку, якщо вакцини є в наявності, а у новонародженого малюка немає протипоказів.
2 місяці
Наступне щеплення малюк отримує у двомісячному віці. Це перша доза вакцини від шести інфекцій: гепатиту В, дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та ХІБ-інфекції. Усі шість компонентів можуть входити до складу однієї дози комбінованої вакцини, наприклад, бельгійського препарату Інфанрикс Гекса або його французького аналогу Гексаксим.
4 місяці
У 4 місяці малюк іде за наступною дозою імунітету. Цього разу потрібна п’ятикомпонентна вакцина: від дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та ХІБ-інфекції. Приклади п’ятикомпонентних вакцин: Інфанрикс ІПВ Хіб і Пентаксим.
6 місяців
У шість місяців дитині роблять третю дозу вакцини від дифтерії, правця, кашлюка і поліомієліту - Інфанрикс ІПВ або Тетраксим. В тому ж віці на часі отримувати третю дозу вакцини від гепатиту В. Зазвичай, це Енджерикс В.
12 місяців
У рік дитина отримує першу дозу вакцини від кору, паротиту і краснухи. Наприклад, Пріорикс. І третю ревакцинацію від Хіб-інфекції, наприклад, вакциною Хіберикс.
18 місяців
У 18 місяців настає час бустерної вакцинації від дифтерії, правця, кашлюка та поліомієліту. Робиться одна доза комбінованої вакцини Інфанрикс ІВП або Тетраксим. Або комбінація двох вакцин: наприклад, трикомпонентного Інфанрикса та моновакцини Імовакс поліо.
Після цього малюк є захищеним від найнебезпечніших інфекцій, і час наступної ревакцінації настає у 6 років.
6 років
У 6 років, перед першим класом, дитина отримує другу дозу вакцини КПК (від кору, паротиту і краснухи, наприклад, Пріорикс), і п’яту бустерну дозу вакцини від дифтерії, правця і поліомієліту. Для цієї ревакцинації підходять вакцини Тетраксим, Бустрикс, Бустрикс поліо, Інфанрикс, Інфанрикс + ІПВ, Імовакс поліо.
Діти старші 14 років і дорослі
У 14 років потрібна чергова ревакцинація від поліомієліту (моновакциною, наприклад, Імовакс Поліо), а у 16 років – бустерна імунізація від дифтерії та правця. У цьому випадку підходить вакцина Бустрикс.
Після 16 років ревакцинація від дифтерії і правця потрібна кожні 10 років. Тільки так ви можете бути впевнені в захисті від цих небезпечних інфекцій.
Усі обов’язкові щеплення з Національного календаря фінансуються державою, централізовано закуповуються і постачаються до державних поліклінік. За законом, без повного переліку обов’язкових щеплень за віком дитина не може відвідувати дитячий садочок або школу.
Де зробити щеплення? У батьків є вибір з трьох можливостей:
Піти у звичайну поліклініку до свого дільничного педіатра, просидіти в черзі, пройти огляд, потім знову в черзі – тепер вже перед кабінетом вакцинації, і отримати щеплення вакциною, яка є в поліклініці, без можливості вибору.
Придбати вакцину від європейського виробника в аптеці, орендувати сумку-холодильник, привезти вакцину в поліклініку в години прийому, пройти дві черги – до педіатра на огляд і на вакцинацію, отримати щеплення, повернути сумку-холодильник.
Записатися до педіатра, якому ви довіряєте, в приватну клініку. У зручний для вас час пройти ретельний огляд, без черги і поспіху, і зробити щеплення європейською вакциною.
Не важко здогадатися, який із запропонованих способів є найбільш бюджетним, а який – найбільш комфортним, і вибір тут за вами. Головне, зробити щеплення і захистити дитину.
Рекомендовані щеплення
Окрім обов'язкових, існують ще так звані рекомендовані щеплення, які МОЗ України наполегливо рекомендує робити, але вони не фінансуються з державного бюджету.
Це щеплення від:
ротавірусної інфекції (приклад - вакцина Ротарикс)
вітряної віспи (Варілрикс)
пневмококової інфекції (вакцини Превенар 13 та Синфлорикс)
гепатиту А (вакцина Хаврикс або Твінрикс)
менінгококової інфекції (Менактра)
грипу (Ваксігрип, Ваксігрип Тетра, Джи Сі Флю)
папіломавірусної інфекції (Церварикс)
Щеплення від цих інфекцій можна зробити у державній поліклініці, якщо принесете вакцину із собою, про що розповідалося вище, або у приватній клініці.
Приходьте робити щеплення до клініки Френдлік!
Ми, Друзі Здоров'я з клініки Френдлік, ведемо велику просвітницьку роботу з сім'ями наших пацієнтів. Ми пояснюємо, як працюють вакцини, чому робити щеплення важливо і потрібно, як зробити це максимально безпечно. Таку ж просвітницьку роботу ми ведемо і на своїх сторінках у соцмережах - Facebook (Клініка Френдлік) та Instagram @friendlic, а також тут, на нашому сайті.
Ми бачимо свою місію в тому, щоб допомагати сім'ям ростити здорових щасливих дітей і вважаємо, що вакцинація є однією з найважливіших умов формування міцного здоров'я.
5 причин вакцинуватися у френдликів:
Усі вакцини, які ми пропонуємо - якісні, сертифіковані в Україні, від надійних постачальників.
Усі препарати доставляються від виробників із дотриманням холодового ланцюжка, і у нас в клініці препарати зберігаються у спеціальному холодильнику. Навіть у випадку аварійного відключення електроенергії в ньому підтримується температура від 2 до 8 градусів за Цельсієм.
Ми ретельно оглядаємо пацієнтів перед вакцинацією, відповідаємо на всі запитання, розвіюємо страхи та сумніви.
Якщо з будь-яких причин графік вакцинації порушено, ми складаємо індивідуальний план щеплень.
Після щеплення 30 хвилин спостерігаємо за пацієнтом, щоб надати допомогу у випадку складної реакції на препарат. Щоправда, таке відбувається дуже рідко.
Будьте здорові і обов'язково робіть щеплення усім членам родини! Ми живемо в унікальний час, коли ми можемо дати своїм дітям і близьким надійний захист від небезпечних інфекцій, і нехтувати такою можливістю було б нерозумним!
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду