День вишиванки 2018: » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
17 травня 2018

День вишиванки 2018:

Історія цього самобутнього свята почалася дванадцять років тому, коли студентка Чернівецького національного університету Леся Воронюк запропонувала всім своїм одногрупникам в один з днів одягнутися у вишиванки. Дівчину надихнув на цю ідею однокурсник, який регулярно носив вишиту сорочку. До акції долучилися не лише студенти, а й викладачі, а в наступні роки вона стала популярною по всій Україні і навіть за її межами. Датою свята був обраний третій четвер травня.
Метою Дня вишиванки стала популяризація національного одягу та збереження культурних традицій. Щоб долучитися до свята, досить одягнути в цей день вишиванку на роботу, навчання, прогулянку.
Для українціввишита сорочка є одним ізсимволівнації, а візерунки на тканинімаютьособливезначення. У вишиванкахвиходилизаміж, відзначали в них великі свята, вважали оберегом від хвороб і пристріту. У кожному регіонікраїниспоконвікузастосовувалисяособливітехнікиприкрасинаціональнихкостюмів. Тому на свято вишиванкипроводятьсятематичні заходи, під час якихдемонструютьсярізнівидиодягу, конкурси на найкращувишиванку, яскраві і барвисті ходи в національномуодязі, флешмоби. 17 травня День вишиванкивідзначать не тільки в Україні, а й в усьомусвіті. Зворушливасвятковаакція "Народжені у вишиванці" пройде в пологовихбудинкахкраїни, і навіть за кордоном (в Канаді, Таїланді, Туреччині, Австралії, Хорватії). Немовлятамподаруютьперші у їхньомужитті вишитіукраїнські сорочки.
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду