Подяка за дистанційне навчання » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
05 лис 2020

Подяка за дистанційне навчання

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
№ 1/9-616 від 04 листопада 2020 року
Керівникам департаментів/управліньосвіти і науки обласних, Київськоїміської державних адміністрацій
Керівникам закладів освіти
Щодо організації освітнього процесув умовах пандемії СОVID-19
Шановні колеги!
Виклики, що постали перед освітніми системами усіх країн світу, в тому числі й України, зумовлені пандемією СОVID-19, вимагають від освітян, батьків та самих учнів і студентів оперативної реакції з метою забезпечення якісної освіти.
Вкотре висловлюю щиру вдячність учителям та всім працівникам закладів освіти за те, що вони, опинившись у березні 2020 року в надзвичайних умовах роботи, зуміли фактично з нуля напрацювати нові підходи до організації освітнього процесу.
У свою чергу Міністерством освіти і науки України з початку 2020/2021 навчального року вжито низку відповідних заходів:
внесено зміни до Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти з метою о розширення можливостей організації дистанційного навчання;
ініційовано питання щодо перерозподілу понад 0,5 млрд грн для забезпечення дезінфікуючими засобами захисту учасників освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти під час карантину (усі кошти вже надійшли до місцевих адміністрацій);
розпочато апробацію безкоштовного програмного забезпечення ведення шкільних е-щоденників і журналів у всіх регіонах України;
розробляються та удосконалюються підходи до безпечної роботи закладів освіти в умовах пандемії.
Переконаний, що успіх будь-якої справи залежить від взаємодії та співпраці всіх учасників освітнього процесу, вагома роль у реалізації якого належить батькам учнів, які сьогодні, перебуваючи в тісній комунікації з педагогами, підтримують мотивацію дітей до навчання.
Проте, останнім часом на телеефірах та в ході особистих зустрічей батьки учнів усе більше порушують питання щодо перенавантаження дітей, а саме: надмірної тривалості освітнього процесу в онлайн-режимі та великого й нескоординованого між учителями-предметниками обсягу домашніх завдань. На жаль, сьогодні діти часто позбавлені активного живого спілкування у стінах школи. Саме тому організація освітнього процесу із використанням «outdoor» активностей дуже вітається батьками.
Шановні керівники шкіл! Від вашого вміння чути учнів та їхніх батьків, від здатності забезпечити виконання карантинних рекомендацій та організувати процес навчання сьогодні залежить, з якими знаннями компетентностями та емоціями школярі завершать цей складний начальний рік.
Я щиро переконаний, що професіоналізм наших педагогічних працівників дозволить нам з гідністю пройти випробування пандемії та пом'якшити батьківську тривогу за здоров'я й психологічний комфорт дітей.
З повагою до ВасТ. в. о. Міністра                                    Сергій Шкарлет
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду