Як залучити школяра до навчання після карантину » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
01 бер 2018

Як залучити школяра до навчання після карантину

Для цього психологи радять дотримуватися такої моделі поведінки з дитиною:

1. Нагадайте дитині, що збирати сумку в школу необхідно з вечора. У цьому випадку вранці їй буде набагато легше прийти до школи без запізнень і нервування.

2. Щиро виявляйте цікавість до однокласників дитини – тим, як вони спілкуються, чим вони займалися вдома, що про них думає ваш син або дочка.

3. Дозвольте дитині трохи пограти і розслабитися після школи, не варто відразу ж змушувати її сідати за домашнє завдання.

4. Навіть якщо ваша дитина завжди робила домашні завдання сама, проконтролюйте її в перший період. Для цього не потрібно сидіти поруч або стояти “над душею”: досить поцікавитися домашнім завданням, а після його перевірити.

5. Стимулюйте і заохочуйте дитину. Маленькі подарунки, походи в гості або в дитячі розважальні центри повинні допомогти їй впоратися з навчанням.

6. Обмежте час, який ваша дитина проводить перед телевізором і комп’ютером. Відпочинок закінчився, а ці “блага цивілізації” можуть віднімати у школяра багато енергії і приносити мало користі.

7. Пам’ятайте про важливість сну. Підлітки повинні спати не менше 8-9 годин на добу, а молодші школярі – 10-11 годин. Недосип позначиться на успішності, а головне – на здоров’ї дитини.

8. Підтримуйте контакт з учителем. Буває, що негатив дитини по відношенню до школи пов’язаний не з успішністю, а з її взаємодіями в колективі – з вчителями чи однолітками. Спільно з педагогом буде легше його розпізнати і допомогти дитині впоратися з проблемою.

9. Також не слід забувати про правильне харчування. У перший місяць після каніул школяр витрачає багато енергії, відсутність якої може призвести до зниження імунітету. Сніданок повинен бути обов’язковим, як і свіжі фрукти в щоденному раціоні.

10. Ще один важливий пункт – разом з дитиною складіть розпорядок дня і розподіліть час для навчання, відпочинку та інших занять, якому потрібно намагатися слідувати.
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду