09
кві
2019
КУЛЬТУРА ХАРЧУВАННЯ
КУЛЬТУРА ХАРЧУВАННЯ
1. За кожним класом/групою у їдальні навчального закладу мають бути закріплені столи.
2. Готові страви видаються кожному класу/групі окремо, відповідно до графіка приймання гарячого харчування, складеного завідувачем виробництва їдальні й зат¬вердженого керівником закладу.
3. Графік гарячого харчування ви¬вішується в обідній залі. Контроль за його додержанням, а також за порядком під час прийняття їжі учнями покладається на черго¬вого обідньої зали.
При складанні графіка приймання гарячого харчування врахо¬вується необхідність обов'язкового охоплення гарячим харчуван¬ням учнів початкових класів, дітей, які перебувають у школі на по¬довженому дні, а також дітей пільгових категорій, у тому числі тих, які навчаються у ІІ зміну.
4. Продаж буфетної продукції здійснюється готівкою буфетницею, при цьому продук¬цію необхідно відпускати щипцями поштучно і заздалегідь роз-кладати порціями (салати, бутерброди, соки тощо).
5. Для збудження апетиту має значення обстановка, у якій відбу¬вається приймання їжі. У їдальні повинно бути чисто, затишно і тихо. Під час приймання їжі не можна відволікати дітей розмова¬ми, лекціями, книгами. Усі діти повинні мати за столом своє пос¬тійне місце. Варто привчати дітей до самообслуговування і при¬щеплювати їм культурно-гігієнічні навички: миття рук перед ужи¬ванням їжі й після нього, полоскання рота після їжі, користування індивідуальними рушниками, паперовими серветками, столови¬ми приборами.
6. Педагоги, присутні у їдальні під час приймання їжі, повинні звертати увагу на культуру поведінки дітей, дотримання ними призначеної дієти, кількість харчових залишків після прийняття їжі.
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Коментарі: 0
Переглядів: 1068
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам
зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.