ЯК вБЕРЕГТИСЯ ВІД ГРИПУ ТА ЗАСТУДИ » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
10 гру 2019

ЯК вБЕРЕГТИСЯ ВІД ГРИПУ ТА ЗАСТУДИ

Профілактика ГРВІ у дітей
1. Щеплення. Протистояти вірусу можуть антитіла, які з'являться в організмі внаслідок того, що: 1) ви вже перехворіли; 2) ви зробили щеплення. Сучасні вакцини захищають від усіх варіантів вірусу грипу, актуальних на даний момент. Прищеплення від респіраторних вірусів у першу чергу рекомендується: дітям від 0,5 року до 2 років, людям старше 65 років, людям з хронічними хворобами та імунодефіцитом, вагітним. Прищепившись, ви не тільки вбережете себе, але і не зможете заразити іншу людину.
2. ГРВІ та грип - це хвороби, які потрібно лікувати, тому всілякі «народні засоби», як в профілактиці, так в лікуванні, - вельми сумнівні заходи, оскільки їх ефективність не доведена.
3. Маска. Головний канал передачі вірусу - ніс і рот. Носіння маски рекомендовано тільки для вже хворих, для здорових людей вона не потрібна.
Як захистити дитину від вірусів
4. Ще один канал передачі вірусу - руки. Навчіть дітей не чіпати своє обличчя, часто мити руки, користуватися вологими дезінфікуючими серветками.
5. Вологість повітря. Сухе тепле і нерухоме повітря - для вірусу найбільш сприятливе середовище. Вірус відразу втрачає свою активність в рухомому прохолодному і вологому повітрі. Щоденні прогулянки на свіжому повітрі - обов'язкова умова профілактики ГРВІ у дітей. Не нехтуйте регулярними провітрювання і вологим прибиранням в приміщенні, де знаходиться більшу частину часу дитина. Оптимальна температура повітря -18-20 ° С, вологість 50-70%. Зволожувач для повітря в дитячій кімнаті вітається.
6. Збалансований раціон харчування - основа для формування міцного імунітету. Правильне харчування має на увазі щоденне споживання овочів і фруктів (сирих і термічно оброблених), злаків, м'яса, риби, молочних і кисломолочних продуктів. У щоденному меню вкрай небажаними є напівфабрикати, продукти з барвниками і некорисні снеки (чіпси, сухарики і т.д.).
7. Прийом спеціальних вітамінно-мінеральних комплексів, які забезпечують заповнення всіх необхідних організму мікро- і макроелементів, допоможе захистити дитину від вірусів.
8. Щоб уникнути прогресування захворювання і розвитку ускладнень, при перших ознаках хвороби звертайтеся до фахівців в державні або приватні дитячі поліклініки.
Профілактика грипу і застуди у дітей
Як захистити дитину від вірусів і не перестаратися
Можливо, не кожні люблячі батьки, які прагнуть захистити своє дитя від будь-яких негативних впливів навколишнього середовища, здатні дотримуватися золотої середини. Наприклад, коли мова йде про одяг дитини для прогулянки на вулиці. Так, перегрів на вулиці може призвести до захворювання, як і охолодження. Збираючись на прогулянку з дитиною, адекватно оцініть температуру зовні і одягніть малюка відповідне погоді.
Якщо дитина вже захворіла
Що стосується ГРВІ і грипу - ні в якому разі не можна займатися самолікуванням, бездумно приймати ліки, які вам порадили в аптеці або в рекламі. Краще направте свої сили на створення таких умов для дитини, щоб її організм легко впорався з хворобою (рясне пиття, провітрювання, зволоження повітря і т.д.), і зверніться до лікаря.
І наостанок, профілактика застуди у дітей зовсім не передбачає повну ізоляцію здорову дитину в квартирі або будинку. Тому приділяйте належну увагу організації дитячого дозвілля та будьте здорові!
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду