Українських учнів 5–11 класів навчатимуть прав дитини » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
01 травня 2024

Українських учнів 5–11 класів навчатимуть прав дитини

Для цього фахівцями Асоціації для учнів 5–11 класів розроблено спеціальний навчальний урок, який отримав офіційний гриф Міністерства освіти і науки України для можливості викладання у закладах освіти.
Запропоновані теми факультативного уроку дають змогу сформувати в учнів навички та вміння користуватися своїми соціальними правами, виходячи з їхніх інтересів, здібностей і цінностей, та використовувати національні та європейські механізми забезпечення своїх соціальних прав.
Також на уроці учні вчаться об'єктивно аналізувати та критично оцінювати зміни в законодавстві України, розглядати та обмірковувати свої цінності, грамотно розставляти пріоритети в навчанні, кар’єрі та особистому житті, розглядати можливості отримання юридичної освіти та перспективи залученості до правозахисної діяльності.
У межах уроку підіймаються такі теми: соціальні права дитини, соціальні права сімей, право на освіту, трудові права дітей, права дітей з вразливих категорій.
Кожне заняття триває урок (1 академічну годину) і має інформаційну та практичну складову. До кожної теми дібрані практичні завдання, які забезпечують особистісне включення кожного здобувача освіти темою: презентації теоретичного матеріалу, вирішення практичних кейсів-задач, аналіз ситуацій, тематичні творчі завдання, рольові ігри тощо.
Також для вчителів, що проводитимуть цей урок, розроблено курс підвищення кваліфікації, за проходження якого освітяни отримають 0,5 кредиту ЄКТС.
За матеріалами ОСВІТА.UA
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду