Відповіді на ТОП-питання освіти в умовах карантину » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
04 травня 2020

Відповіді на ТОП-питання освіти в умовах карантину

Як відбуватиметься зарахування до 1 класу?
Зарахування до 1 класу буде відбуватися без конкурсу на підставі сканованих копій документів, надісланих до закладу електронною поштою. Оригінали документів необхідно подати після завершення карантинних обмежень. Інформацію про терміни та способи подачі документів засновники мають оприлюднити на вебсайтах своїх закладів. Медичну довідку також можна оформити та подати до навчального закладу після завершення карантину.
Як оцінювати дітей у 1-4 класах?

Для учнів початкової школи застосовується формувальне, підсумкове оцінювання. У 1-2 класах бальних оцінок не ставимо, а заповнюємо свідоцтво досягнень. Підсумкове оцінювання здійснюється з урахуванням результатів оцінювання у І семестрі, січні-березні 2020 року та результатів навчання з використанням дистанційних технологій у період карантинних обмежень.
Як переводити учнів до наступного класу?
Переведення до наступного класу здійснюється на підставі результатів їх підсумкового (семестрового та річного) оцінювання згідно з рішенням педагогічної ради закладу.
Як виставляти річне та підсумкове оцінювання дітям, які не мають засобів дистанційного навчання або не виходять на зв’язок?
Семестрове оцінювання для таких учнів має формуватися з урахуванням очного навчання до впровадження карантинних обмежень. Рекомендуємо вчителям зважено і неформально підходити до виставлення оцінок за семестр учням, які з вагомих причин не змогли навчатися дистанційно і пропустили більшість навчальних занять під час карантину.
Як бути вчителю та школі, якщо батьки учня відмовляються від дистанційної форми освіти під час карантину (аргументують це тим, що вчитель має вчити учня у телефонному режимі)?
У сьогоднішніх умовах ми використовуємо різні технічні засоби для організації освітнього процесу. Якщо учень немає інших технологій, то і звичайний телефонний зв’язок може слугувати інструментом для взаємодії між учителем та учнем.
Як і коли слід заповнити шкільні журнали?
Шкільні журнали педагоги заповнюють після закінчення карантину (або послаблення карантинного режиму) згідно зі графіком, який має розробити дирекція закладу. Рекомендуємо зробити це на початку червня. Всі дані вносимо відповідно до календарно-тематичного планування та згідно з розкладом. Відео-поради - https://bit.ly/35fZpBx
Як виставляти підсумкові оцінки з фізкультури, трудового навчання, музики?
За результатами І семестру та з урахуванням оцінок отриманих до 12 березня. Якщо учні під час карантину виконували завдання з таких предметів, то відповідні результати також слід враховувати. Не варто вимагати запису виконання завдань із цих дисциплін, у разі відсутності в учнів технічних можливостей їх виконання.
Як закінчити навчання учнів на індивідуальній (педпатронаж) формі та виставити оцінювання?
Для учнів, які здобувають освіту за однією з індивідуальних форм (педагогічний патронаж, сімейна (домашня), екстернат) у 2019-2020 навчання завершується дистанційно. Підсумкове оцінювання здійснюється за процедурами семестрового та річного оцінювання.
Як закінчиться навчальний рік для шкіл у 2019/2020 році?
Освітній процес завершиться дистанційно. Навчальні заняття для учнів триватимуть до кінця травня. Як і всі попередні роки, навчальний рік у школах триватиме до 1 липня для всіх учнів, окрім одинадцятикласників. Свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти 11-класники отримають після складання ЗНО.
Коли закінчиться навчальний рік у позашкіллі?
Діяльність закладу позашкільної освіти регламентується планом роботи закладу, який складається на один рік, освітній процес організовується в межах навчального року. У зв’язку із епідеміологічною ситуацією в Україні тривалість навчального року в позашкіллі продовжуватись не буде.
Коли відбуватиметься коригуюче навчання?
Коригуюче навчання проводиться у вересні 2020-2021 н. р. Тривалість визначатиме школа безпосередньо для кожного класу, залежно від того, як учні опанували матеріал.
Чи може вимагати директор школи звіт від вчителя про організацію дистанційного навчання?
Так, має право, бо за організацію освітнього процесу в закладі відповідає директор школи. Звітність про проведені заняття з учнями з використанням дистанційних технологій школа може організувати у прийнятній формі. Ми рекомендуємо школам мінімізувати звітність учителів про проведені заняття.
Чи мають право органи місцевого самоврядування вимагати від вчителя звіт про проведення дистанційного навчання?
Ні. Звіт від учителів може вимагати тільки директор школи. Місцеві органи влади не мають права вимагати звітування від педагогічних працівників про організацію освітнього процесу з використанням дистанційних технологій.
Як в умовах карантину директору провести річний звіт?
Річний звіт про роботу директора школи може бути оприлюднений на сайті закладу освіти. МОН перегляне накази № 55 від 28 січня 2005 року та № 178 від 23 березня 2005р., які регламентують порядок проведення звітування керівників закладів освіти та забезпечить внесення врахованих змін.
Як бути з відпустками вчителів, які задіяні у видачі свідоцтв та у проведенні ЗНО?
Для вчителів, які долучені до проведення ЗНО, графік відпусток має бути відкоригований. Якщо педагоги не використають всі дні відпустки під час літніх канікул, вони можуть скористатися іншим канікулярним часом або наприкінці року отримати компенсацію за невикористані дні. Всі інші педагогічні працівники йдуть у відпустку за графіком.
Як і коли відбуватиметься ЗНО?
Основну сесію ЗНО заплановано провести з 25 червня до 17 липня. До цього часу буде проведено пробне ЗНО. Тестування відбуватиметься з дотриманням соціального дистанціювання та забезпеченням індивідуального захисту учасників. Якщо епідеміологічна ситуація не дозволить провести ЗНО у червні-липні, будуть прийняті відповідні управлінські рішення, про що буде повідомлено всіх випускників , батьків, освітян.
Чи будуть проведені останні дзвоники та випускні?
Постановою Уряду загальнонаціональний карантин продовжено до 11 травня. Ми рекомендуємо утриматися від проведення масових заходів, зокрема - останніх дзвоників та випускних вечорів. Здоров’я наших учнів - важливіше.
Коли будуть видані документи про освіту?
До 15 червня 2020 року школи мають завершити оформлення: свідоцтв про здобуття базової середньої освіти; свідоцтв досягнень та табелів навчальних досягнень. Випускники 11-тих класів документ про здобуття освіти отримають після результатів ДПА. Якщо учні 1-8, 10 класів не планують навчатися в іншому закладі освіти, ми рекомендуємо школам надіслати копії документів учням електронною поштою, а оригінали документів видати у вересні 2020-2021 навчального року.
Коли розпочнеться вступна кампанія?
Вступна кампанія розпочнеться після завершення ЗНО.
Чи будуть літні пришкільні табори?
Організація літніх шкільних таборів - це відповідальність органів місцевого самоврядування. Наразі відповіді на це запитання немає, адже невідомо, як розвиватиметься ситуація з COVID-19.
Як організувати військово-польові збори?
Заклади освіти, які у 2016 році врахували методичні рекомендації МОН щодо викладання предмету «Захист Вітчизни» та передбачали проведення військово-польових зборів після 10 класу, цього року можуть організувати проведення восени 2020 року.
Закладам, в яких було передбачено проведення зборів під час вивчення предмету в 11 класі, рекомендуємо у зв'язку з пандемічною ситуацією провести оцінювання військового навчання шляхом автоматичного виставлення оцінки за підсумками поточних оцінок впродовж року або провести онлайн-тестування за темами військово-польових навчань.
Чи будуть відбуватись виплати молодим вчителям?
З огляду на зміни до Держбюджету виплати молодим вчителям на 2020 рік призупинено.
Чи має право адміністрація школи проводити анкетування дітей і батьків з приводу роботи вчителів при дистанційній формі навчання в умовах карантину з метою оцінювання педагогічної діяльності працівників?
МОН не проводить та не планує проводити жодного оцінювання педагогічної діяльності працівників під час карантину. Що стосується закладу освіти, то відповідно до Порядку проведення моніторингу, засновник може організувати локальний моніторинг педагогічної діяльності у своєму навчальному закладі. Це не заборонено.
Чи зможуть вчителі пенсійного віку отримати оздоровчі виплати при переведенні на роботу за контрактом?
Переведення на строкові договори здійснюється зі збереженням усіх попередніх умов праці, які були до цього.
Доплата за престижність становить 5%, директор школи пояснює це браком коштів. Коли вчителям можна буде розраховувати на цю надбавку у розмірі 30%?
Відповідно до законодавства доплата за престижність встановлюється у розмірі від 5- 30%. Якщо педагогам виплачують лише 5%, то це пов’язано з неефективною шкільною мережею в межах даної території. Для підвищення обсягу доплати слід аналізувати та оптимізувати мережу.
Джерела: http://osvita.ua/school/73349/
Facebook-сторінка в.о. міністра освіти і науки України Любомири Мандзій.

скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду