Розрахунок середнього бала атестата у 2020 році » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
14 лип 2020

Розрахунок середнього бала атестата у 2020 році

Під час подання заяви до вишу – як в електронному, так і в паперовому вигляді – випускникові школи треба самостійно розрахувати середній бал атестата. Перевіряють правильність обчислення середнього бала приймальні комісії закладів вищої освіти. Порядок розрахунку середнього бала атестата визначено в Порядку подання та розгляду заяв в електронній формі.
Відповідно до порядку, середній бал атестата обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин. Бал розраховується як середнє арифметичне усіх зазначених в додатку до атестата оцінок (інваріантна частина, варіативна частина, державна підсумкова атестація). Водночас предмети, за якими зроблено запис «звільнений(а)»/«зараховано», а також факультативи у загальну кількість не враховуються.
Зверніть увагу: якщо в додатку до атестата все ж зазначений середній бал, то обов’язково потрібно перевірити, чи за правильною методикою він розрахований. Якщо за неправильною, то вступнику потрібно самостійно розрахувати бал за правильною методикою і вказувати його під час подання заяв про вступ. При цьому атестат з неправильно розрахованим середнім балом є дійсним.
У разі подання заяв в електронному вигляді вступник зазначає середній бал в особистому кабінеті. Якщо потім вступник виявить помилку в розрахунку, то може самостійно її виправити до подання першої заяви до закладу вищої освіти.
Внесений до Єдиної бази за 12-бальною шкалою середній бал автоматично переводиться у 200-бальну шкалу за таблицею відповідності середнього бала документа про повну загальну середню освіту (див. нижче) (додаток №5 до Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2020 році).
Приклад. Розрахунок здійснюється таким чином: кількість предметів, з яких виставлено оцінки = 20; сума балів = 193; середній бал = 193:20=9,65≈9,7.
Для випускників минулих років оцінки з документа про повну загальну середню освіту, які виставлені за 5-бальною шкалою, враховуються таким чином: "3" відповідає "6", "4" відповідає "9", "5" відповідає "12". У разі відсутності з об’єктивних причин додатка до документа про повну загальну середню освіту його середній бал в 12-бальній шкалі вважається таким, що дорівнює "2".
Таблиця відповідності середнього бала документа про повну загальну середню освіту, обрахованого за 12-бальною шкалою, за значенням 200-бальної шкали
Розрахунок середнього бала атестата у 2020 році
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду