До уваги батьків! » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
29 жов 2020

До уваги батьків!

Якщо Ваша дитина ходить до школи рано-вранці, коли ще темно, або повертається пізно ввечері, то вам, насамперед, слід потурбуватися про її безпеку на дорозі! Спробуємо з’ясувати, які види світловідбивачів існують. Отож:
• Підвіски закріплюйте на пасок, ґудзики (краще, коли їх кілька).
• Значки можна чіпляти у будь-якому місці на верхньому одязі.
• Нарукавні пов’язки та браслети можна одягати не лише на руки, а й на нижню частину штанів і шапку. Крім цього, краще їх чіпляти з обох боків.
• Брелки прикріплюють до сумочок, які несуть у правій руці, ідучи назустріч автомобільному потоку. Рюкзак, відповідно, за спиною.
• Світловідбиваючі нашивки та наклейки роблять зимовий одяг не лише теплим та зручним, але й безпечним.
Пам’ятайте, світловідбивачів багато не буває: чим їх більше, тим краще. Навіщо так багато? Тому що аварійно-небезпечними ділянками є перехрестя, а двостороннє розміщення світловідбивача зробить пішохода помітним для водіїв, які рухаються в обидві сторони.
Як і куди чіпляти світловідбивачі? Прикріплювати цей аксесуар можна по-різному: на застібку блискавки, прив’язувати мотузкою до ременя або приколювати шпилькою до куртки. Головне, щоб світловідбивач вільно “бовтався”. Треба відзначити, що всі флікери дуже легко кріпляться на одяг, на коляску, рюкзачок, скейтборд, ролики.
Чому варто носити світловідбиваючі елементи:
1. Світловідбивачі роблять пішохода помітним у темну пору доби.Для того, аби зманеврувати при швидкості 50 км/год, водієві потрібно 150 метрів. У світлому одязі пішохід стає помітним за 30-75 м, а цього недостатньо для уникнення ДТП. Зі світловідбивачем пішохід стає помітним за 300 м. Таким чином, додаючи світловідбиваючі елементи на одяг, ми на 85% знижуємо шанс потрапити в аварію.
2. Безпека велосипедистів.Велосипедисти як учасники дорожнього руху особливо потребують бути помітними. Для цього варто використовувати не лише ліхтарики, а й світловідбивачі.
3. Оригінальна прикраса для одягу.Заохотити дітей одягати флікери можна завдяки їх дизайну. Це може бути браслет, брелок чи наліпка на рюкзак.
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду