Як уникнути сонячного удару » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
15 лип 2021

Як уникнути сонячного удару

Звичайно, дуже важливо в літній час пам'ятати про профілактику теплового і сонячного ударів і робити все для того, щоб уникнути можливих проблем зі здоров'ям. Головне - не допускати перегрівання і втрати води організмом. Обов'язково носіть влітку легкий головний убір світлого кольору, на пляжі користуйтеся парасолькою. Вживайте більше води і продуктів, які багаті вуглеводами і білками. Якщо Ви відпочиваєте на морі, уникайте тривалого перебування на пляжі, перші три дні краще взагалі перебувати в тіні, особливо у найспекотніші години дня (з 10 до 14). Приймайте сонячні ванни спочатку не більше 15-20 хвилин, потім цей час можна збільшити до двох годин з обов'язковими перервами. Пам'ятайте, що найбільш безпечно засмагати в ранкові та вечірні години.
Як надати допомогу при тепловому і сонячному ударі?
Перш за все потрібно перенести потерпілого в прохолодне затінене місце і дати пити багато води. Добре було б прийняти прохолодний душ або ванну. Якщо ж такої можливості немає, роздягніть потерпілого до пояса, оберніть мокрим простирадлом або покладіть мокрі рушники на голову, на ділянки пахових складок, там, де проходять великі судини. Щоб відбувалося випаровування вологи, створіть рух повітря за допомогою вентилятора або обмахування потерпілого чимось. Також ефективна при сонячному ударі цибуля. Натріть цибульним соком долоні і ступні і дайте потерпілому понюхати нарізану цибулю. Крім того, можна піднести до носа потерпілого ватку з нашатирним спиртом.
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду