День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
19 лип 2021

День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості

Професійне свято людей, так або інакше пов’язаних з металургією - День металурга, офіційно в колишньому Радянському Союзі було засновано ще 28 вересня 1957 року по указу Президії Верховної Ради СРСР. Його святкування було встановлено на третю неділю липня. Надалі, з огляду на важливість збереження і закріплення авторитету сталеварів, День металургів неодноразово підтверджувався відповідними указами Верховної Ради в 1980 році 1 жовтня і в 1988 році 1 листопада.
За даними проекту DilovaMova.com, після розпаду Великого Радянського Союзу професійне свято День металурга було збережено практично у всіх країнах Союзу Незалежних Держав, де металургійна промисловість мала істотне значення для економіки держави. У незалежній Україні 3 червня 1993 цей чудовий День був підкріплений відповідним Указом Президента України за номером 187/93 і набув більш широке формулювання в назві – «День працівників металургійної та гірнічодобувної промисловості». Згідно з Указом Президента № 584/2006 від 27 червня 2006 року, у тексті Указу від 3 червня 1993 року № 187 слова «День металурга» замінили словами «День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості». Це не дивно, адже гірничодобувна промисловість нерозривно пов’язана з металургійною.
Відомо, що без участі наших металургів практично неможливо налагодити і забезпечити роботу безлічі підприємств не тільки важкої, але і легкої промисловості. Без них не можна уявити і наше повсякденне життя. Виплавка металів є необхідним складовим елементом в найскладніших ланцюгах найрізноманітніших промислових і будівельних робіт. Вироблений метал незамінний при виготовленні обладнання для фабрик, заводів і т. д.
В 2021 році День металурга (День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості) припадає на 18 липня.

За матеріалами сайту: https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=171&year=2021

скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду