День парашутиста » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
26 лип 2021

День парашутиста

Але першим користувачем парашута був зовсім не чоловік і навіть не жінка, а собака! Один з винахідників парашута, француз на ім’я Жан П’єр Бланшар, у 1785 році випробував свій новий винахід, піднявшись на повітряній кулі зі своєю собакою. Він не став ризикувати собою і, прив’язавши собаку до парашута, скинув її вниз. До речі, ми не знаємо, чи вижила собака, але відомо, що парашути Бланшара дійсно працювали.
Коли Бланшар на собі перевіряв свій парашут, він виявив, що той занадто сильно розгойдується в повітрі. Цей факт йому не дуже сподобався, і він вирішив зробити отвір у верхній частині купола, що дозволило б повітрю утримувати парашут в стабільному положенні. І дійсно, струмінь повітря, що проходив через отвір, працював майже як стовп, вирівнюючи парашут, що робило подорож людини під ним більш плавною і приємною.
Сучасний парашут був винайдений в кінці 18-го століття Луї-Себастьєном Ленорманом у Франції. Він зробив перший стрибок перед широкою публікою у 1783 році, а перший стрибок з літака був здійснено тільки через 200 років. Його виконав капітан армії США Альберт Беррі в Сент-Луїсі, США, 1 березня 1912 року.
Стрибки з парашутом - це не тільки адреналін і відвага, спорт і професіоналізм. Це неперевершене відчуття, яке виникає у вільному польоті, коли вітер намагається укласти людину в свої обійми. Це свобода і надія, яку не можна видчути ніяк інакше, як тільки зробити стрибок з парашутом.
Професійне свято парашутистів (неофіційний, але визнаний у своїх колах день) відзначається щорічно 26-го липня. Цікаво, що перші відомості про виконання стрибка з парашутом в Україні датовані 13 червня 1917 року, коли повітроплавець армії, поручик Нарбут в добровільному порядку виконав перший стрибок з парашутом з літака. Це трапилося в Київській військовій школі. Шлях українського парашутизму від 1931 року та по сьогодні знаменний 469 рекордами світу, які встановили 114 спортсменів-парашутистів. В часи незалежної України наші спортсмени-парашутисти відзначилися встановленням 10 рекордів світу та 9 рекордів Європи.

За матеріалами сайту: https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=461&year=2021

скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду