Пам'ятка » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
10 жов 2018

Пам'ятка

Амброзія полинолиста - однорічна яра рослина, за зовнішнім виглядом схожа на коноплі, а за розміром і формою нагадує полин гіркий (звідки і назва - полинолиста).
За сприятливих умов стебло рослини досягає висоти 2-2,5 метрів, а коріння заглиблюється до 4 метрів. Стебло і листя опушені. Квітки жовтого кольору, зібрані в колосоподібні суцвіття на вершинах гілок. Насіння амброзії -несправжній плід обернено яйцеподібної форми з 5-10 шипами навколо верхньої частини і одним більшим в центрі. Розмножується амброзія насінням, яке утворюється у великій кількості. Одна рослина може давати до 80-100 тис. насінин. Насіння амброзії зберігає схожість в ґрунті до 40 років. Проростає амброзія в травні – червні. Період цвітіння-з серпня до настання заморозків.
Шкідливість. Рослини амброзії виробляють величезну кількість пилку та насіння. Квітковий пилок є дуже небезпечним і шкідливим для людини і при вдиханні з повітрям викликає алергійне захворювання – амброзійний поліноз. Крім того, розвиваючи велику надземну вегетативну масу, амброзія полинолиста здатна в польових умовах витіснити і пригнічувати як культурні рослини, так і бур’яни. В результаті надмірного висушування й виснаження ґрунтів урожай сільськогосподарських культур значно знижується, а при великому забур’яненні культурні рослини гинуть. Розповсюджена також біля дворищ, на присадибних ділянках, луках, пасовищах, в садах та полезахисних смугах. Добре росте на узбіччях залізничних, автомобільних, ґрунтових доріг, по берегах рік і ставків, на пустирях, канавах і інших землях, які не обробляються.
Методи боротьби. В умовах нашої області ефективними способами боротьби з амброзією полинолистою є виривання поодиноких рослин з корінням та проведення скошування до початку її цвітіння, а також хімічна обробка. Амброзія дуже чутлива до багатьох видів гербіцидів, тому при своєчасному їх використанні, а це фаза від 2 до 6 листочків, можна повністю нівелювати можливість росту амброзії в посівах.

Дуже важливо знищувати амброзію там, де ви живете, працюєте або навчаєтесь. Не будьте байдужі! Наведемо порядок у власній оселі спільними зусиллями!

Пам'ятка


Пам'ятка


Пам'ятка
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду