Як виявити терориста. » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
21 лют 2022

Як виявити терориста.

Терористи, як правило, діють потайки,
намагаючись не потрапляти на очі ні правоохоронним органам, ні звичайним громадянам. Але їх діяльність цілком може здатися незвичайною або підозрілою. Якщо людина викликає у Вас підозру, негайно повідомите про це в силові структури. Будьте уважні, постарайтеся запам'ятати прикмети цих людей, одяг, імена, клички, можливі шрами і татуювання, особливості мови і манери поведінки, тематику розмов тощо.
Не намагайтеся їх зупиняти самі, інакше ви можете стати першою жертвою.
На що необхідно звертати увагу
 На підозрілих осіб, як правило непримітних, таких, що не виділяються з натовпу, але дивних.
 На невеликі групи людей, що зібралися з певною метою, можливо агресивних.
 На квартири, що здаються або знімаються, підвали, підсобні приміщення, склади, навколо яких спостерігається дивна активність.
 На підозрілі телефонні розмови.
 У разі, якщо ви помітили щось підозріле, проявіть наполегливість у проясненні ситуації, при необхідності залучіть близьких і знайомих, сусідів.
Рекомендації фахівців служб безпеки
Будьте особливо пильними і остерігайтеся людей, одягнених не за сезоном. Якщо ви бачите влітку людину, одягнену в плащ або товсту куртку, - будьте особливо обережні - під таким одягом терористи найчастіше ховають бомби. Краще всього триматися від них чимдалі і привернути до них увагу співробітників правоохоронних органів.
Остерігайтеся людей з великими сумками, баулами і валізами, особливо, якщо вони знаходяться в незвичному місці (наприклад, з баулом в кінотеатрі або на святі).
Попри те, що ця людина, вірогідно, виявиться туристом або торговцем, все ж обережність не зашкодить.
Намагайтеся віддалитися на максимальну відстань від тих, хто поводиться неадекватно, знервовано, перелякано, озираючись, порсаючись в одязі або в багажі.
Якщо ви не можете віддалитися від підозрілої людини, стежте за мімікою її обличчя. Фахівці повідомляють, що смертник, який готується до теракту, зазвичай виглядає надзвичайно зосереджено, губи щільно стиснуті, або повільно рухаються, неначе читають молитву.
І стандартні рекомендації, яких, на жаль, найчастіше не дотримуються: ні в якому разі не піднімайте забуті речі: сумки, мобільні телефони, гаманці; не приймайте від незнайомців ніяких подарунків; не беріть речей з проханням передати іншій людині.


скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду