Матеріали за 12.05.2017 » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"

12 травня 2017

День матері

День матері

Відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99 в другу неділю травня в Україні відзначається День матері.
День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.

Мама! Найдорожче слово в світі
Де б не був ти, що б ти не робив.
Назавжди вона твій шлях освітить
Ніжним серцем відданим тобі!
І сняться часто зорі голубі
І мама на порозі біля хати.
За все, що маю, Мамо, дякую Тобі!
За все , що маю і що буду мати!

ЗІ СВЯТОМ!

12 травня 2017

ЯК ДОПОМОГТИ ДИТИНІ ПРИ ГОЛОВНОМУ БОЛЮ

ЯК ДОПОМОГТИ ДИТИНІ ПРИ ГОЛОВНОМУ БОЛЮ
Причини головного болю
• Причиною головного болю може бути перенапруження зору, наприклад через погане освітлення; порушений зір, якщо дитина не носить окуляри; захворювання очей, наприклад глаукома.
• «Стріляючий», «розривний» чи «пекучий» біль в обличчі та потилиці виникають у разі невралгії — нервової хвороби, яка супроводжується болями в тілі людини в місці проходження нерва.
• Сильний головний біль, що супроводжується блюванням, запамороченням, високою температурою тіла виникає в разі запалення головного мозку та його оболонок. У такому разі слід негайно звернутися по медичну допомогу.
• Досить часто настирливий головний біль, пов’язаний із запальними захворюваннями придаткових пазух носа, може бути результатом черепно-мозкової травми. Нерідко він супроводжує інфекційні захворювання, інтоксикації, невротичні розлади, захворювання внутрішніх органів. Щоб з’ясувати причини настирливого головного болю, слід обов’язково проконсультуватися з лікарем. Головне — усунути причину, через яку виник головний біль.

12 травня 2017

Загальношкільні батьківські збори

Загальношкільні батьківські збори
11 травня 2017 року відбулися загальношкільні батьківські збори для батьків 1-11-х класів в рамках яких директор закладу проінформував батьків про особливості завершення 2016/2017 навчального року, порядок проведення державної підсумкової атестації та ЗНО, організацію роботи літнього мовного табору та навчальної практики.

12 травня 2017

Захист проектів

Захист проектів
11 травня 2017 року учні других та сьомих класів захищали свої проекти. Учні 2 класів обмінялись набудим досвідом з догляду за домашніми улюбленцями, адже тематика їхніх проектів "Брати наші менші". А учні 7 класів надали цінну інформацію як корисно організувати свій літній відпочинок.
Серед других класів найбільше напрацювань представили учні 2-В класу - класовод Швирид Лариса Петрівна, староста класу - Білик Анастасія.
Серед сьомих класів - учні 7-В класу, класний керівник - Харчук Жанна Миколаївна, староста - Кропивницька Валерія.